torsdag, august 11, 2005

Islending på blokka

Grimsby jager Keflaviks stjerneskudd Hörður Sveinsson. Skal vi tro ryktebørsen på Island så Grimsby han i aksjon i helgen. Den islandske U-21 spissen jaktes også av Ipswich, Stoke, Bury og Bolton, men fikk nei fra Start i vinter.

Så Slade, jakter vi denne islendingen?

"Det vil jeg ikke svare på," fortalte Slade til oss.

Sveinssons kontakt ender i oktober, men han håper å kunne melde overgang før transfervinduet stenges 31. august.

Nå bruker han Keflaviks kamper i UEFA cupen som utstillingsvindu, her har han blant annet scoret fire mål mot et lag fra Luxemburg. Torsdag kveld møter Keflavik selveste Mainz i Tyskland, da med flere interesserte på tribunen.

22 åringen debuterte i den islandske toppserien som 17 åring og har en rekke ungdomslandslagskamper. Hörður har blitt sett på som et supertalent med sin fart, styrke og størrelse. Dog har han vel aldri slått til for fullt og har fått et badboy-stempel så langt det er mulig på Island...

I mars var han nær å bli kalt opp for Island A til treningskampen mot Italia, i steden ble Vikings Hannes Sigurdsson foretrukket. Hannes som har spilt i flere år på topp med Hörður for Island.

"Jeg har spilt sammen med Hördur på U17, U19 og U21-landslagene. Han er en kjempekar og en utrolig god fotballspiller," sier Sigurdsson. "Han er et mareritt for alle forsvarsspillere. Foruten å være ekstremt rask er han en type som jobber og kriger i 90 minutter. Han er flink til å true bakrom, og han er farlig inne i boksen. En skikkelig måltjuv!"

Journalisten Haflidi Breidfjord på det islandske nettstedet fotbolti.net tviler på at det skjer noe før den islandske sesongen er over.

"Hörður Sveinsson er nå i Tyskland og forbereder seg til Keflavíks kamp mot Mainz i UEFA cuppen. Han hadde et prøvespill med Aalesund, men høyst trolig vil det ikke skje noe før den islandske serien slutter i september," forteller Haflidi Breidfjord.

Dog er det en lang vei å gå fra interesse til reel kontrakt. Svensken Gabriel Ucar som var aktuell for Grimsby i sommer har foreksempel ennå ikke funnet en ny klubb verken i Sverige eller England.

Fakta
Hörður Sveinsson
Født 24. mars 1983 i Sókn på Island.
Aktuelt: Kan blir Grimsbys neste signering.

Grimsby rumoured to Icelandic wonderboy Hörður Sveinsson.